Overblijven (TSO)

Op de Maranathaschool bieden we Tussenschoolse opvang (TSO) aan. We regelen dit zelf met een enthousiaste vaste groep ouders. Zo kunnen ouders kiezen of hun kind tussen de middag thuis eet of op school.

Code sluiten
Organisatie

Een kind kan altijd overblijven. We vragen ouders niet vooraf een contract te ondertekenen. Ook hoef je een kind niet dagen van tevoren aan te melden. Kinderen geven zelf door bij de leerkracht dat ze overblijven. Bij hele jonge kinderen sturen de ouders soms een berichtje naar de leerkracht.

Rond iedere schoolvakantie kijkt de TSO welke kinderen zijn overgebleven. De ouders krijgen via de telefoon (van telefoonnummer 06 – 385 269 55) een betaalverzoek voor het aantal keren dat een kind is overgebleven. Per overblijfbeurt betaal je 2,-.

Hoe verloopt het overblijven?

De kinderen komen om 12.00 uur met een lunchpakketje in het lokaal waar voor hun groep de overblijf is. Kinderen blijven altijd over in een klaslokaal. De overblijfouder eet eerst met de kinderen. Aan het einde van de lunch wordt er uit een bijbels dagboekje gelezen.

Hierna gaan de kinderen met een overblijfouder naar buiten. Wij stimuleren de kinderen zoveel mogelijk om bij droog weer buiten te spelen, zodat ze ‘s middags weer geconcentreerd aan de lessen kunnen beginnen.

De TSO heeft kasten met allerlei spelletjes, tekenspullen en puzzels en buitenspeelgoed.

Om 12.55 uur worden de kinderen van groep 1 en 2 naar hun klas gebracht.

Wie verzorgt het overblijven?

Het overblijven wordt verzorgd door ouders van kinderen die op onze school zitten. Zij helpen 1 à 2 keer per week op een vaste dag. Ze krijgen daarvoor een vergoeding.

Vindt u het leuk om met kinderen te werken en hebt u de mogelijkheid om 1 à 2 keer per week het overblijven te verzorgen? Dan komen we graag met u in contact. We kunnen altijd extra handen gebruiken!

Hoeveel kinderen blijven over?

Op maandag, dinsdag en donderdag blijft ongeveer de helft van de kinderen over. Op maandag en vrijdag iets minder.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze overblijfcoördinator:
Marjon of Leon via maranathatso@hsn-scholen.nl of 06 – 385 269 55.

Marjon van de Bunt en Leon Ploeg
TSO-coördinatoren